За продажба Строителен терен, Verhnij Jaseniv, Ivano-Frankivs'k, Украйна, Ukraina, Ivano-Frankivska Oblast, Verhovynskij Rajon, Verhnij Jaseniv

За продажба - Cod. 38986

  • Типология: Строителен терен
  • Област: 7500 m²
  • Номер на стая: 2
  • Етаж: 2

Продавам местообитание от 74 ара в сърцето на района на Хуцул, в Карпатите, в село Верхний Ясенив, състоящо се от три парцела за застрояване.

Местообитанието се намира на 10 минути по пътеката от центъра на селото с магазини и църква, на няколко километра от столицата на региона Хуцул - Верховина (бивш Żabie), 120 км от Иванофранковск (бивш Станиславов), 120 км от Черновци, 60 км от Коломия. 10-15 минути пеша от асфалтов път, достъп до къщата с високопроходим автомобил през лятото при сухо време. През зимата с четириколка или шейна. Възможност за наемане на кола или камион - за носене на необходимите неща. Започнати са предварителни работи по изграждане на път директно до парцела, необходими са инвестиции за завършването му.

Място с голям потенциал, идеално за туристически хостел, малък хотел, агротуризъм. Два парцела около 25 дка са незастроени на един източник.

На третия парцел (25 ара) къща от смърчови трупи, без сутерен, каменна основа, 9,03х10,30 м. (по-голямата част е здрава трупа от 50-те години на миналия век), изолиран приземен етаж, реновирана преди 9 години, течаща вода в собствен изкопан кладенец (дълбочина 12 м), бойлер, септична яма, ток, покритие на мобилна телефонна мрежа, сателитна телевизия.
В предната част на къщата има покрита веранда с гледка към долината на Черен Черемош. Приземен етаж - всекидневна, отворена към кухнята, спалня, коридор, баня (душ) с тоалетна и три сервизни помещения - едното с възможност за преустройство на стая. Таванското помещение е с височина над 7м - неизолирано, може да се използва за 4 спални с мецани и санитарен възел. Къщата е обитавана целогодишно - отоплителни уреди, печка, камина. Покривът е покрит със смърчови керемиди, през 2017 г. отново консервиран със средства, донесени от Полша. Баня - теракот, душ кабина, мивка. Кухнята е оборудвана с ръчно изработени шкафове от местен дърводелец, кухня на дърва, отоплява цялата стена в хола и електрически котлон.


Освен това на парцела има друга къща с подобна площ, с веранда, изработена от дървени трупи, донесени от планината и построени на парцела с цел туристически хостел, по туристическия маршрут до Pisany Kamień (1,5 часа ). Къщата е историческа, от края на 19 век, надстроявана през 20-те години на миналия век, в отлично състояние. Две стаи и коридор. Реконструирани са: глинена пещ за хляб с открито огнище и печка и втора, също глинена, с покрито огнище и печка. Къщата разполага с веранда с красива гледка към долината, покрита е с т.нар дранка (уникална!) т.е. дъска (не керемида) разцепена.
В парцела има още земна изба и навес за дърва с малък кокошарник.
Уникални стари сортове ябълкови дървета, орех до верандата на жилищна къща. Зад оградата има гора - гъби, къпини, горски ягоди.
СНИМКИ ПОКАЗВАТ ОБЩАТА ПЛОЩ НА 25 ПЛОЩИ ОТ ЗАСТРОЕНИЯ ПАРЦЕЛ
И 49 ПЛОЩИ ОТ СЛЕДНИТЕ ПАРЦЕЛИ.

Останалите 49 ара са разделени на 2 парцела със сходна площ. На една от тях избива извор, който в момента се намира в импровизиран резервоар за вода. По време на отсъствието на собственика вода ползват съседите.

Цена на незастроените парцели - 1300$/ар. Застроени парцели 1300 $ на ар + 10 000 $ за сгради с оборудване. Цените по договаряне при закупуване на 3 парцела.

РЕГИСТРИРАНИ ПОСЕЩЕНИЯ ЗА това съобщение

Посещения, дадени по страни на произход

Промяна на датите на периода

Запитване за тази обява


Ad публикувано от частни
Бих желал да получавам информация за подобни оферти
I'm over 18, I accept Terms of Use and Privacy Policy.*
Откажи
2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Предпочитания

    Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

    Задайте сега Да не се показва отново
BB